За Мен

Привет, прекрасни хора! Казвам се Кристина Ликова и по професия съм фотограф. Главните насоки, в които се развивам са портретната, продуктоватата и кулинарна фотография. С времето все повече откривам необходимостта ми да е изразявам чрез това изкуство. Относно кулинарната фотография, снимала съм храна за други хора, имам професионален опит повече от три години и реших, че е крайно време да започна да ви споделям и тази част от моето творчество.

Промяната на режима ми на хранене, започна от там, че през 2015 г ме диагностицираха с автоимунен тиреоидит на Хашимото. Това ме провокира да трансформирам начина си на живот, навиците си и един от тях беше режимът ми на хранене. Изключих глутена, млечните продукти и захарта от менюто си.

За да се адаптирам към този режим на хранене, минах през различни перипетии, проби и грешки, които ме научиха да живея и да се храня по начин, възможно най-близко до познатия за мен начин на живот, разбира се, с някои промени и спазването на определени правила. Затова реших да направя този блог, за да ви бъда полезна, споделяйки ви моя опит и да усъвършенствам уменията си с кулинарната фотография.

За своя мисия приемам създаването вкусни и здравословни ястия за себе си и за семейството ми. Вярвам, че храната, която приемаме ежедневно оказва влияние върху всички процеси в организма ни, физически и емоционални. Именно затова всекидневно отделям време за приготвянето на пълноценна, чиста и разнообразна храна, от която има нужда всеки един от нас, като се старая и да ми отнема малко време.

Целта на Tasty without gluten е да ви покажа, че храненето без глутен е разнообразно, вкусно, лесно и не е свързано с каквито и да било лишения. Искрено се надявам да постигна целта си и да ви бъда полезна и да ви подтикна да опитате алтернативни безглутенови версии на познатите ви рецепти.

Благодаря ви, че сме заедно! Забавлявайте се и експериментирайте смело!