Моята история

Привет, приятели! Казвам се Кристина Ликова и съм фотограф по професия. Бакалавърската си степен завърших Информатика, но нямам нито един ден практика на програмист в живота ми, извън университета. Винаги ме е вълнувала модата, цветовете, красотата около мен.

След като завърших университета, не след дълго забременях. Появата на дъщеря ми преобърна живота ми. Осмелих се да последвам мечтата си и се преориентирах професионално от програмист във фотограф. За съжаление обаче, развих автоимунно заболяване – тиреоидит на Хашимото, което ме провокира да променя начинът си на хранене. Трябваше да се сбогувам с глутена, млечните продукти и захарта.


Отне ми много време, лутане, проби и грешки, докато намеря правилните за мен и семейството ми рецепти и да започна да намирам добри алтернативни рецепти на нещата, с които съм свикнала да се храня в ежедневието ми.


Тези две обстоятелства – да ви споделям полезни рецепти, които могат да ви помогнат, плюс желанието ми да развия уменията си в кулинарната фотография, ме провокираха да направя Tasty without gluten.


Държа да подчертая, че не съм експерт по хранене или какъвто и да е специалист в областта. Ще ви споделям и рецепти и съвети от личния ми опит, които се надявам да ви бъдат от полза. В случай, че сте се сблъскали със заболяване, също като мен и се налага да спазвате хранителен режим, е задължително специалнист да следи състоянието ви, а хранителния режим ще ви помогне да стопирате болестта, да се чувствате енергични и здрави.


Ако трябва да бъда напълно честна с вас, последните 3 години, един от жанровете във фотографията, в които съм била доста активна, е кулинарната фотография. До момента имам снимани не малко рецепти, работила съм в тази област и за други хора, но ми трябваха няколко години да намеря време да напиша текстовете за този сайт и успях благодарение на социалната изолация от Ковид-19. Така че, приятели, едно губим, но друго печелим.


Започнах да развивам уменията си, докато бях студентка в АМТИИ и може би, ако не беше подкрепата, професионализма и подтика от моите преподаватели, този сайт нямаше да го има. Спомням си много добре първите ми плачевни опити да снимам храна и мога само им кажа огромно благодаря. Имам желанието да продължа да екпериментирам в тази насока и да се усъвършенствам и се надявам чрез този блог да се случи по забавен начин, споделяйки ви моят опит и опитвайки се да бъда полезна.

Не се колебайте да ми споделяте вашата обратна връзка, относно работата ми тук. В случай, че имате някакви въпроси или интересни теми, по които бихте искали да ви споделя опита си, насреща съм. Надявам се да ви допаднат рецептите, които ви споделям. Пазете се и бъдете здрави!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *