Боровинкова веган торта

Приятели, днес ви споделям рецептата за боровинкова веган торта. Това е тортата на моето момиче, която приготвих за рождения й ден тази година, тя сама пожела да й я направя. Въпросната рецепта присъства в менюто ни от много години. Рецептата е лесна, получава се лека, вкусна, красива торта и искрено се надявам да е полезна и за нас.

За заснемането й, ползвах Дени за модел и визията, която си пожела за снимките й за рожденния й ден. Това е причината кадрите да са толкова бонбонски и нетипични за кулинарна фотография, но все пак се надявам да ви харесат. Ето и самата рецепта:

СЪСТАВКи:

  • Долен блат:

    150 гр бадеми
    8 фурми
    2-3 с.л. кокосово масло
    цейлонска канела

  • Горен блат:

    200 гр кашу
    1 ч.ч. боровинки
    2-3 с.л. кокосово масло
    цейлонска канела

СТЪПКИ

  • Накиснете бадемите (6-8 ч), кашуто (4 ч) и фурмите (8 ч) в различни стъклени съдове, ядките с щипка сол. След като мине времето за накисване, изплакнете ги добре.   
  • Блиндирайте продуктите от долния блат и ги застелете във формата за торта, като преди това махнете костилките на фурмите.
  • Повторете същото с продуктите от горния блат.
  • Украсете тортата по ваш избор, нещо което очевидно пропуснах да направя.

Това беше всичко от мен за днес, приятели! В случай че рецептата ви е харесала, споделете я с приятели. До нови срещи!

1 Comment

  1. you are really a good webmaster. The website loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterwork. you’ve done a wonderful process in this matter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *